JAHODOVÝ CHEESCAKE ALAAA ITALY





Tento super receptík som dostala od kamošky z Itálie, ktorú touto cestou pozdravujem :-))
Naše heslo: Milujeme cheescaky <3



Ingrediencie:

Korpus
200 gr kekse Digestive
60 gr masla

Krém
4 kocky čerstvého syru Philadelphia
250gr mascarpone
100gr gréckeho jogurtu
2 PL medu

TOPPING
250 gr čerstvých jahôd
2 PL trstinového cukru
šťava z 1/5 citróna
2 PL jahodového lekváru

POSTUP :

Rozdrvíme kekse a pridame do nich roztopené maslo. Potom poriadne zamiešame, natlačíme na tesno do tortovej formy (22-23cm) vystlanej mastným papierom. Dáme na 30 min do mrazničky. Vymiešame syr Philadelphia s gréckym jogurtom a medom, potom mascarpone na rovnomerný a tuhý krém. Narežeme jahody na plátky a preložíme na stenu tortovej formy s odstupom asi 1,5 cm a potom nanesieme krém. Zakryjeme celofánom a dáme na 4 hodiny do chladničky.
Topping :-p pripravíme si karamel v kastrole s vysokým dnom, zohrejeme na väčšom ohni  a pridáme 2 PL trstinového cukru, nemiešame, len čakáme kým sa cukor roztopí. Pridáme jahody na kocky, citrónovú šťavu  a necháme vypariť. Na koniec pridáme 2 lyžice lekváru, povaríme a necháme vychladnúť. Topping vylejeme na tortu, aspoň po 3 hodinách a necháme odstáť ešte minimálne 1 hodinu a hotovo.

Veselé a zdravé maškrtenie :) 
              




0 komentárov:

Zverejnenie komentára

 

Flickr Photostream

Twitter Updates

Meet The Author