Budme večne mladí a zdraví

zdroj: národní net

To, že strava  odzrkadľuje náš zdravotný stav všetci vieme... 
Treba však aj  zdôrazniť úlohu duševných vplyvov, ktoré majú na celkový zdravotný stav  veľký význam. Však ako môžeme byť zdravý, keď neustále myslíme na choroby? Ako môžeme byť šťastný a súčasne plný pochmúrnych myšlienok? Ako môžeme byť mladý a súčasne sa obávať stareckých chorôb?

Byť neustále mladý, znamená  byť neustále aktívny, priateľský, zdvorilý ku každému...
S telesnou stránkou to vyzerá možno o niečo jednoduchšie, ale bez oddanosti a pevnej vôle to tiež nejde. Základom je poznať naše telo, tak ako automechanik pozná opravované auto. Zdravý ľudský rozum a sebaovládanie by nás na tejto ceste mali neustále sprevádzať.

Byť zdravý  spočíva v staraní  sa nielen o svoju fyzickú stránku občasnou pohybovou aktivitou a stravovaním. Dôležitý je aj  pocit duchovného kľudu, zdravého sebavedomia, dôstojnosti a sily, skrátka pocit, že máme žiť naplno. Zachovať si  pocit vitality a uchovávať si ho ako najlepšie vieme. Byť zdravý telom aj duchom predstavuje vitalitu, ktorá prebúdza v ľuďoch tie najúžasnejšie vlastnosti, ktoré nás ženú k tomu aby sme neustále na sebe pracovali a napredovali, boli zdraví, krásni a plní energie.

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, ako táto vitalita mizne keď sa nesprávne stravujeme a zanedbávame rozumné životné návyky? Všimli ste si, ako manželia po svadbe predčasne zostarnú, ako ich čaro osobnosti vypŕchne? Čím to je, že sa prestali o seba starať a dobrovoľne podkopávajú svoje zdravie? Šak byť vitálny a plný nadšenia chceme ostať stále alebo sa mýlim?

To, že veľa ľudí preferuje určitý životný štýl a konzumuje základné potraviny podľa predpísaného vzoru, ešte neznamená, že to je správne. Bez toho aby sme sa zamysleli, kupujeme všetko čo ponúka moderná reklama v telke. A nie je škoda vnucovať budúcej generácii od malička starobu a senilitu? Stačí si všimnúť, čím všetkým sa dnešné deti napchávajú a aký sedavý spôsob života vedú. Preto by sme mali byť príkladom pre našu budúcu generáciu a vštepovať im dobré návyky. Treba si uvedomiť, že sme to práve my, kto má k dispozícii jedinú fyzickú schránku a tou je naše telo. A sme to práve my, kto zodpovedá či sa v ňom budeme cítime dobre alebo zle.

Jedno čínske príslovie hovorí: 
„ Nemôžeš zabrániť trápeniu, aby vtáci lietali nad tvojou hlavou, ale môžeš zabrániť aby sa uhniezdili v tvojich vlasoch.“

To, že nás ovplyvňuje prostredie v ktorom sa nachádzame a ľudia  s ktorými sa stretávame vieme. Ale to, ako sa stravujeme a budeme cítiť je v našich rukách. Niet pochýb, že jedlo ktoré jeme a nápoj ktorý vypijeme na nás pôsobí a že z nás robí to kým sme.

Obnova( regenáracia ) buniek nášho tela je nesmierne dôležitá a tvorí sa z atómov a molekúl potravy, ktorú práve zjeme, z tekutín ktoré vypijeme a tiež zo vzduchu, ktorý vdychujeme. Preto, ak chceme byť zdravý a mlado vyzerať mali by sme o obnovu dbať. To, ako sme k nej doteraz pristupovali vidíme v rysoch našej tváre, či v postave každej ženy, dieťaťa, muža. Počas nášho života sa nám nesprávnou životosprávou nazhromažďujú odpadové látky v organizme, ktoré nám môže spôsobiť aj  vznik chorôb. Ak ich chceme z tela odstrániť, musíme preto niečo urobiť. Je dobré si pre začiatok uvedomiť fakt, že ak sa niekto celý život stravoval zle nemôže očakávať zázraky behom krátkej chvíle. Lebo to v akom stave sa momentálne nachádzame nie je otázka jednej noci ale otázka návykov ktoré sme nadobudli rokmi.
Už len keď jete stravu ako väčšina populácie, čiže priemyselne spracovanú, tak si môžete byť istý, že žijete napriek tomu a nie preto, že ste skonzumovali tieto potraviny. Vo väčšine prípadoch je to potrava ktorá neobsahuje žiaden život a preto neni ani schopná žiaden život vyvolať a to aj keď reklamy v telke tvrdia pravý opak.  Sú to potraviny zohrievané pri vysokých teplotách, pasterizované, konzervované, skrátka tie v ktorých chýba stopa života.

Pozerali ste sa niekedy nato takto, alebo si myslíte že konzumácia týchto potravín je úplne v poriadku? Myslím, že by nebolo zlé začať nad týmto problémom viac premýšľať . Treba konať ešte skôr ako začneme pociťovať zdravotné patálie a neočakávať že budeme zdravý a mladý za pomoci nejakej zázračnej pilulky. Preto začnite dnes! Zajtra môže byť neskoro... J

Svoje telo udržujeme ako zvnútra tak aj zvonka čisté, odvďačí sa nám vitalitou, jasnou mysľou a pekným telom...  Len my ľudia si dokážeme život komplikovať namiesto toho aby sme sa riadili jednoduchými pravidlami. Je smutné, že ľudia si svojimi návykmi často krát kopú hrob. Už len informáciami aké má príroda liečebné, ozdravné účinky na naše telo a ducha by sme mali využívať ale my naopak nato zabúdame. Ak sa chceme ozdraviť veľmi dôležitá je aj správna kombinácia potravín, ktoré konzumujeme, vnútorná čistota a disciplína. Ak konzumujeme potraviny, ktoré sa k sebe nehodia ako napríklad mäso a zemiaky, chlieb s džemom, ovocie a cukor, prichádza ku kvaseniu, k tvorbe zápalov. 

Preto treba zvýšiť príjem čerstvej, surovej zeleniny a ovocia a zmeniť naše stravovacie návyky, pohybovať sa na čerstvom vzduchu, načerpať energiu zo slnka a tiež sa pravidelne hýbať. Vysoký prísun varenej- mŕtvej potravy vedie k degenerácii a k strate tonusu. Nedostatok odpočinku, spánku, znečistený vzduch, povzbudzujúce prostriedky vedú k podvýžive nervového systému, ktorý má pre nás nesmierny význam. Počas spánku sa náš nervový systém nabíja ako baterka a obnovuje sa životná energia. Preto je kľud veľmi dôležitý. Náš nervový systém závisí od každého jednotlivého nervu tak ho neustále neprovokujme k vyšším výkonom aj napríklad konzumáciou a pitím nesprávnych jedál a nápojov.

Nie všetci sme zrelí pre prirodzenú výživu a zdravý spôsob života. Materiálne a telesne orientovaní ľudia si väčšinou zvolia to čo ostaní a všetko iné sa im zdá ako blbosť.
Človek, ktorý náhodou alebo plánovite dosiahne vyššiu úroveň presvedčenia, potrebuje stravu s „vyššou vibráciou“, ako tú ktorú nám denne ponúkajú – varenú, mŕtvu, plnú koncentrovaných škrobov...

Preto si treba ujasniť čo chcete. Lebo nato aby ste sa uzdravili a omladli potrebuje neustále tvrdo pracovať. Uzdraviť a omladnúť totiž znamená stav samostatnosti a sebestačnosti, ktorý vám nikto nemôže vziať. J


 Zdroj: Dr. Norman W. Walker, Uzdravte sa a omladnite

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

 

Flickr Photostream

Twitter Updates

Meet The Author