Ja som milovník skôr sladkých dezertov, ale občas sa mi zažiada aj niečo slané. Tento tradičný francúzky koláč som si celkom obľúbila. Má jemnú smotanovú chuť a samozrejme je bez lepku. Vyskúšajte :-))
Ingrediencie:
2 x šálka mandľovej múky
1 x hrnček smotany alebo kokosového mlieka
1 x šálka nasekanej pažítky alebo póru
1 x šálka nakrájanej slaniny
4 x vajcia
štipka prášku do pečiva
štipka mletého čierneho korenia
Postup:
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a vymastíme plech na mafinky. Slaninku opečieme na panvici do hneda a v miske zmiešame ostatné ingrediencie. Vzniknuté cesto rozlejeme do mafinových nádob spolu so slaninkou. Pečieme kým sa mafinky nafúknu a sfarbia do zlatista, cca 10-15 minút.
Dobrú chuť !
0 komentárov:
Zverejnenie komentára