Cukina nemá až takú výraznú chuť ako pšeničné cestoviny, ale zato obsahuje veľa vitamínov a stopových prvkov. Pre svoj nízky obsah kalórií a vysoký obsah vody je vhodná pri očistných kúrach a diétach. Ja, gurmánka som si k nim dopriala aj faynovú domácu divinovú klobásku a deci červeného vínka :-p
Ingrediencie na 2 porcie:
1 veľká cukina
100-200g klobáska domáca
2 PL extra panenského olivového oleja
8 nakrájaných hlavičiek šampiónov alebo iných húb
2 prelisované strúčiky cesnaku
1 PL nasekanej bazalky
sušené rajčiny
1 lyžica paradajkovej omáčky alebo pesta
nastrúhaný eidam alebo iný syr
himalájska soľ
čierne korenie
Postup:
Olúpanú cukinu nakrájajte na široké rezance. Na panvicu pokvapkanú olejom opečte klobásku, pridajte zvyšný olej s hubami a cesnakom. Huby varíme cca 2 min, potom pridáme plátky cukiny ktorú varíme max 5 min. Prídame nasekanú bazalku, čierne korenie, soľ, omáčku alebo pesto. Na záver nastrúhame eidam alebo iný syr.
DOBRÚ CHUŤ :)
Menovky:
bezlepkové,
paleo,
zdravé recepty
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
0 komentárov:
Zverejnenie komentára